logo


Ableton II – Mix & Master

Je bent een creatieve producer, maar je eindresultaten klinken niet zo strak als je zou willen? Dan is het tijd om mixing & mastering technieken op je tracks los te laten. Tijdens de cursus Ableton II - Mix & Master leer je om evenwicht in je producties te brengen, zodat ze zowel in clubs als op smartphones professioneel klinken.

Mixing & mastering zijn wetenschap en kunst tegelijkertijd. Er bestaat niet 1 juiste weg. Net zoals je op talrijke manieren een lekker gerecht kunt bereiden, kun je ook op vele manieren je tracks afmixen. Wel is het zo dat hoe meer technieken je kent, hoe beter je de beste trucs op het juiste moment kunt inzetten.

De inhoud van deze cursus is gebaseerd op favoriete technieken van mix experts uit de hele wereld. Aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen leer je stap voor stap hoe je betere mixes kunt produceren. Samen met een collega cursist krijg je de beschikking over een Macbook met Live Suite 9, hoofdtelefoons en de nieuwste plugin effecten (aanvullende effecten van andere ontwikkelaars). Op deze manier kun je de technieken meteen toepassen!

  • Duur: 3 sessies van 3 uur, of 2 sessies van 4,5 uur, 9 uur in totaal
  • Max. aantal deelnemers: 12
  • Ingangsniveau: Gevorderden
  • Minimum leeftijd: 10 jaar
  • Locatie: Edutones is een mobiele muziekacademie, dus elke locatie is mogelijk