logo


Muziek produceren

Muziek produceren met Ableton Live

Leer ook muziek produceren met de muzieksoftware Ableton Live. Edutones geeft verschillende workshops en trainingen om Ableton Live snel in de vingers te krijgen.

Veelzijdig muziekprogramma

Ableton Live is een veelzijdig muziekprogramma voor producers, dj’s en muzikanten en voor iedereen die het leuk vindt om muziek te produceren. Met je laptop kun je beats & sounds ontwerpen, opnames maken en tracks componeren. Nog sneller kun je produceren met Ableton Push. Met dit instrument kun je beats bouwen, melodieën makkelijk inspelen en mixen. Ook is Ableton Live de software die je altijd ziet wanneer artiesten optreden met hun liveset. Dit komt door de unieke Session View, waarin je kunt mixen, loops opnemen en zelfs lampen en video kunt aansturen.

De cursus Produce & Perform

Tijdens de cursus Produce & Perform leer je produceren en optreden met Ableton Live. De cursus duurt 9 uur en is verspreid over 3 sessies. Er kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Tijdens de cursus heb je beschikking over een Macbook met Ableton Push en een keyboard, maar natuurlijk kun je ook je eigen laptop meenemen. Wil je meer weten over de cursus, klik dan in het menu op Training.

Inhoud van de cursus

In de cursus komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Audio loops & opnames: je leert hoe je audio opnames maakt en audio loops kunt bewerken en mixen tot een compositie
  • Virtuele instrumenten: je leert beats programmeren en geluiden en melodieën ontwerpen met Push of een keyboard
  • Live performance: je leert verschillende manieren om muziek te maken met behulp van Live’s unieke Session View

Online cursus Ableton Live

De cursus muziek programmeren wordt gegeven in groepen maar het is ook mogelijk om individueel een dj workshop te volgen. Wil je vandaag al leren hoe je met Ableton Live kunt werken? Volg dan de online cursus op Everlearn.nl. Voor vragen kun je natuurlijk contact met ons opnemen, we helpen je graag op weg.