logo


Muziek workshop

Een uitdagende muziek workshop voor het voortgezet onderwijs

Wil je leerlingen op een uitdagende manier laten werken met muzieksoftware op school? Dan is een muziek workshop van Edutones een goed idee. Met onze muziek workshop maken we mixen en arrangeren van muziek toegankelijk en inzichtelijk.

Muziek workshop

Beats & Bytes

Edutones verzorgt verschillende muziek workshops voor het voortgezet onderwijs. Per jaar gaan meer dan 5000 leerlingen met onze hulp aan de slag. Tijdens de workshop Beats & Bytes leer je bijvoorbeeld hoe je een compositie kunt maken met geluidloops. Met behulp van het muziekprogramma Ableton Live gaan leerlingen in tweetallen of groepjes aan de slag. Door losse geluiden te mixen en melodieën in te spelen kunnen ze een hiphop, dubstep of dance nummer maken. De workshop is geschikt voor 20 tot 30 leerlingen en duurt 1 à 2 lesuur. Klik in het menu op scholen voor meer informatie.

Verschillende muziek- en film workshops

Naast de populaire Beats & Bytes muziek workshop, heeft Edutones ook andere interessante en uitdagende workshops, bijvoorbeeld een film workshop, programmeren met Sonic Pi of een training voor de docenten. Voor welke workshop je ook kiest, bij Edutones ben je verzekerd van een inspirerende en uitdagende workshop die past bij de belevingswereld van de doelgroep.

Overige trainingen, cursussen en workshops

Naast workshops voor het onderwijs, geeft Edutones ook cursussen produceren voor groepen en is het mogelijk om online een Ableton Live cursus te volgen zodat je direct aan de slag kunt.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden bij Edutones? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over Ableton Live en de verschillende workshops en trainingen.