logo


Workshop programmeren

Workshop programmeren voor het voortgezet onderwijs, mbo of hbo

Edutones verzorgt verschillende muziek en film workshops op middelbare scholen en op het hoger onderwijs. De workshop programmeren van muziek met Sonic Pi is geschikt voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en voor bijvoorbeeld de MBO of HBO opleiding Informatica.

Met behulp van programmeertaal Sonic Pi

Tijdens de workshop programmeren leer je om muziek te maken met programmeertaal Sonic Pi. Je kunt melodieën en drums programmeren en deze bewerken met effecten. Gebruik verschillende functies om de muziek random te veranderen. Sonic Pi maakt programmeren toegankelijk, omdat je meteen het resultaat hoort van je code. Ook stimuleert de muziek je om de code te blijven veranderen en zo je muziekstuk verder te ontwikkelen.

Leer de basis tijdens de workshop en ga thuis verder met de gratis software

Sonic Pi is gratis software en beschikbaar voor Windows, OSX en Linux. Op onze scholen pagina kun je voorbeeld scripts downloaden en Nederlandstalige tutorials bekijken. Tijdens de workshop programmeren van Edutones leer je de basis en de achtergronden maar natuurlijk kun je er thuis ook mee verder! Op aanvraag kunnen we de workshop uitbouwen tot een langer project en toespitsen op mbo of hbo niveau.

Edutones verzorgt de workshop op locatie

Edutones zorgt voor alle benodigde apparatuur voor de workshops programmeren zoals laptops en hoofdtelefoons. De workshop duurt 2 lesuur is geschikt voor groepen van 20 tot 30 leerlingen. Onder leiding van een van onze trainers maken wij de workshop bij jou op school tot een succes.

Contact

Naast deze workshop geeft Edutones ook verschillende andere workshops op scholen zoals bijvoorbeeld de workshop muziek produceren of film maken. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken op nummer 06-11391576 of stuur een mailtje naar info@edutones.com. Het is ook mogelijk om het contactformulier op de website te gebruiken.