logo


Workshop school

Voor een inspirerende muziek of video workshop op school

Zoek je een leuke en uitdagende workshop voor school? Een workshop die past bij de belevingswereld van leerlingen en die leerzaam, inspirerend en gewoon ontzettend leuk is? Dan ben je bij Edutones aan het juiste adres.

Workshop school

Workshops voor alle niveaus

Edutones verzorgt muziek en film workshops voor middelbare scholen. Elk jaar komen we op ruim 70 scholen in Nederland en gaan we aan het werk met meer dan 5000 leerlingen. De workshops op school zijn geschikt voor leerlingen van alle niveaus, van speciaal onderwijs tot gymnasium. De workshops van Edutones zijn praktisch: 5 minuten uitleg en dan aan de slag. Leerlingen werken in tweetallen of groepjes aan hun muziek of film. Hiervoor krijgen ze de beschikking over lesmateriaal en apparatuur zoals een camera, microfoon, laptop, keyboard, etc. Ga naar onze scholen pagina voor het volledige aanbod.

Verschillende muziek- en film workshops

Voor een workshop op school van Edutones kun je kiezen uit de volgende workshops:

  • Beats & Bytes: je leert een compositie maken met geluidloops
  • Scenes & Scissors: je leert ruwe opnames monteren tot een video
  • Sonic Pi: je leert muziek programmeren
  • Film: je maakt een complete film van script tot montage

Workshop op maat

Daarnaast is het ook mogelijk om een workshop af te stemmen op je wensen. Zo hebben we soundscapes gemaakt met veldopnames, gewerkt met instrument Push, raps opgenomen, etc. Heb je zelf een idee? Neem dan contact met ons op. Dan gaan we er samen een leuke workshop voor jouw school van maken.

Docenttraining

Ben je docent en wil je muzieksoftware in de klas gebruiken? Dan kun je onze docenttraining volgen. Volg dan onze docenttraining. Natuurlijk kun je ook zelf een cursus Ableton Live volgen.