Film Workshop

Maak een film of monteer een trailer

Laat je leerlingen een film maken! Tijdens dit project doen leerlingen alle stappen zelf. Van script tot eindmontage. Of ze maken een trailer van een bestaande film. Zo leren ze al in 2 lesuur hoe ze een video kunnen monteren.

Jongen houdt groot camerastatief vast tijdens de film workshop van Edutones

Reportage of speelfilm maken

Tijdens de film workshop maken leerlingen een vlog, reportage of speelfilm. In kleine groepjes bedenken ze een onderwerp, maken ze een script, gaan ze filmen en monteren ze de video. Ook maken ze muziek voor de film met Ableton Live. Elk groepje krijgt apparatuur om zelfstandig de film te maken. Natuurlijk krijgen ze professionele begeleiding en uitleg van een van onze trainers. Maar doordat je ze verantwoordelijk maakt voor hun eigen product en ze veel vrijheid geeft, zijn leerlingen altijd extra gemotiveerd. Dit project duurt 3 tot 6 klokuur. Wilt u weten welke workshops wij verder voor scholen aanbieden? Ga dan naar onze scholen pagina.

Film workshop: Trailer monteren

Het is ook mogelijk om de montage workshop Scenes & Scissors aan te vragen. Tijdens deze workshop gaan leerlingen in 2 lesuur van een bestaande film een trailer maken. Om een trailer te maken, heb je veel technieken nodig, zoals een vlotte montage, muziek en video- en geluidseffecten. Dit kan leerlingen na de workshop helpen om makkelijker video’s te monteren van de losse opnames op hun telefoon. Ze kunnen zo een vlog beginnen of video’s maken voor schoolopdrachten. Bekijk vooral eens onze film workshops op ons Youtube kanaal.

De rol van Edutones

Edutones levert lesmateriaal, structuur en apparatuur zoals laptops, camera’s, microfoons en een green-screen. Zes teams (36 leerlingen) kunnen tegelijkertijd aan de slag. Aan het einde van het project presenteren de teams hun films in de klas.

Wil jij ook een film workshop op jouw school? Neem dan contact op met Edutones en vraag naar de mogelijkheden.