Muziek workshop

Moderne muziek workshop voor het voortgezet onderwijs

Tijdens de muziek workshop van Edutones kunnen leerlingen kennis maken met muzieksoftware op school. Onze workshop maakt mixen en produceren van muziek toegankelijk en inzichtelijk voor iedereen.

Beats & Bytes

Edutones verzorgt verschillende workshops voor het voortgezet onderwijs. Per jaar gaan meer dan 5000 leerlingen met onze hulp aan de slag. Tijdens de workshop Beats & Bytes leer je bijvoorbeeld hoe je een compositie kunt maken met geluidloops. Met behulp van het muziekprogramma Ableton Live gaan leerlingen in tweetallen of groepjes aan de slag. Door losse geluiden te mixen en melodieën in te spelen kunnen ze een hiphop, dubstep of dance nummer maken. De workshop is geschikt voor 20 tot 30 leerlingen en duurt 1 à 2 lesuur.

Naast de muziek workshop kunnen we veel meer

Naast de populaire Beats & Bytes workshop, heeft Edutones ook andere interessante en uitdagende workshops, bijvoorbeeld een film workshop, programmeren met Sonic Pi of een training voor de docenten. Voor welke workshop je ook kiest, bij Edutones ben je verzekerd van een inspirerende en uitdagende workshop die past bij de belevingswereld van de leerlingen.

Online training Ableton Live

Naast workshops voor het onderwijs, biedt Edutones ook een ruim 11 uur durende online training Ableton Live aan, zodat je direct aan de slag kunt.