Workshop programmeren

Muziek maken met code

Tijdens deze workshop gaan leerlingen muziek coderen met Sonic Pi. Dit is een speelse en toegankelijke manier van programmeren. Je hoort meteen het resultaat van je code en het stimuleert creativiteit. Deze workshop programmeren verzorgen wij o.a. voor het voortgezet onderwijs, MBO en HBO informatica.

Creatief coderen met Sonic Pi

Sonic Pi is speciaal ontwikkeld voor het onderwijs door Sam Aaron van de University of Cambridge. Het is een eenvoudige taal om de basisconcepten van programmeren te leren. Sonic Pi motiveert leerlingen. In plaats van abstracte uitkomsten horen ze direct het resultaat van hun code en kunnen een muzikaal verhaal maken. De muziek stimuleert leerlingen om de code te blijven veranderen.

Ga thuis verder met de gratis software

Sonic Pi is gratis software en beschikbaar voor Windows, OSX en Linux. Op onze Sonic Pi pagina kun je voorbeeld scripts downloaden en onze Nederlandstalige tutorials bekijken. Tijdens de workshop programmeren van Edutones leer je de basis en de achtergronden maar natuurlijk kun je er thuis ook mee verder! Op aanvraag kunnen we de workshop uitbouwen tot een langer project en toespitsen op mbo of hbo niveau.

Edutones verzorgt de workshop op locatie

Edutones zorgt voor alle benodigde apparatuur voor de workshops programmeren zoals laptops en hoofdtelefoons. De workshop duurt 2 lesuur is geschikt voor groepen van 20 tot 30 leerlingen. Onder leiding van een van onze trainers maken wij de workshop bij jou op school tot een succes.

Naast deze workshop geeft Edutones ook andere creatieve workshops op scholen zoals bijvoorbeeld de film workshop of de muziek workshop met Ableton Live. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.