Over Edutones

Visie

We helpen leerlingen, musici, dj's en producers van elk niveau om hun muzikale ideeën te realiseren met de modernste software en hardware. Daarnaast maken we concepten zoals mixen en samenspel op een uitdagende en laagdrempelige manier inzichtelijk met interactieve installaties. Door de mobiele aanpak en door samen te werken met het basis- en voortgezet onderwijs, mediaopleidingen en festivals zijn onze cursussen en installaties voor iedereen toegankelijk.

We zijn altijd nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van muziek- en filmtechnologie. We vinden het heerlijk om nieuwe muziek te maken en om op te treden. En het is fantastisch om dit enthousiasme te kunnen delen met andere muziekliefhebbers in Nederland, België en Duitsland.

De goede reacties van leerlingen en cursisten stimuleren ons om onze gecertificeerde workshops en cursussen continue te blijven verbeteren.

Binnen onze workshops en cursussen krijgt iedereen apparatuur en concrete opdrachten, zodat cursisten daadwerkelijk hands-on muziek kunnen maken en video’s kunnen opnemen en monteren. Er is veel ruimte voor individuele vragen en voor discussie binnen de groep, zodat deelnemers ook van elkaar kunnen leren.

We geven we ook individuele training. Zo hebben we beginners de basics van muziek productie geleerd en professionals geholpen om hun workflow te verbeteren.

Trainer - Menno Keij

Menno (1981) produceert sinds 1999 electronische muziek. Vanaf 2005 gebruikt hij muzieksoftware Ableton Live. Onder zijn eigen naam heeft hij in clubs in Nederland en Duitsland opgetreden. Beluister hier zijn muziek. In 2006 heeft hij een master titel (cum laude) behaald in Wetenschapscommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Sinds 2008 deelt hij jaarlijks zijn enthousiasme voor Ableton Live met duizenden leerlingen op basis- en middelbare scholen in Nederland. Ook heeft hij filmprojecten verzorgd samen met Peter Versluis. Na een training op het hoofdkantoor van Ableton in Berlijn is Menno in 2009 Ableton Certified Trainer geworden.

In 2011 heeft hij Edutones opgezet. Vanaf 2013 verzorgt Menno voor Ableton presentaties en hands-on workshops op festivals (ADE, Dance Fair), conservatoria en muziekwinkels. Sinds 2014 geeft hij workshops voor de Buma Music Academy. In 2018 heeft hij samen met Everlearn de online training Muziekproductie met Ableton Live 10.1 ontwikkeld.

Menno Keij

Trainer - Willem 't Hart

Willem (1994) is toetsenist, producer en model. Sinds zijn 14e heeft hij de piano ontdekt. In 2012 heeft hij jazz muziek leren spelen van Bert van den Brink (Utrechts Conservatorium). In zijn jonge jaren richtte hij de band Funky Organizers op, waarmee hij door Europa tourde. Ze werkten o.a. samen met de bekende saxofonist Hans Dulfer.

Tussen 2013 en 2017 heeft hij Jazz Orgel gestudeerd (cum laude) aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Van docent en personal coach Carlo de Wijs heeft hij het Hammond orgel leren beheersen. In dezelfde tijd is Willem een carriere als model gestart. Hij heeft shoots gedaan voor Vogue, Wallpaper, Dazed en de New York Times.

Sindsdien speelt hij in verschillende formaties en doet veel sessiewerk. Zo heeft hij onlangs samen gespeeld met Gregory Porter. Ondertussen werkt hij aan zijn solo album. Zijn stijl is een combinatie van hiphop, neosoul en jazz. Beluister hier zijn muziek.

Sinds 2017 geeft Willem workshops voor Edutones. Zijn ontspannen uitstraling, vermogen om te luisteren en humor zorgen ervoor dat leerlingen vol interesse aan de slag gaan.

Willem 't Hart

Trainer - Nello Biasini

Sinds Nello (1991) op zijn 14e muziek van Led Zeppelin hoorde, wilde hij elke dag op drums en cymbals slaan. Inmiddels is hij een professionele drummer, trainer en producer.

Hij heeft 2 bachelor studies afgerond: Jazz Drums op het Conservatorium van L'Aquila (IT) en Pop Drums op het Conservatorium Rotterdam. In Rotterdam heeft hij ook zijn Master of Music in Pop Drums behaald. Zijn favoriete genres zijn hiphop, jazz & soul met een electronische twist.

Nello is een zeer actieve muzikant. Zo is hij de oprichter en drummer van de band GreyHeads. Hij heeft o.a. gespeeld op North Sea Jazz, Festival Dranouter en Jazzfestival Delft.

Nello is een energieke trainer met veel humor. Hij geeft privéles en verzorgt sinds 2017 groepstrainingen voor Edutones. Nello zorgt voor de juiste sfeer in de klas, waardoor leerlingen gelijk zin krijgen om muziek te maken.

over ons - nello biasini

Partners

logo_ableton-390x242

Bezoek de website

Ontwikkelaar van het programma Live. Als Ableton Certified Trainer geef ik cursussen in het gebruik van dit programma. Ook vormt Live een onderdeel van mijn installaties zoals Sample Orchestra.

logo_bumamusicacademy-390x242

Bezoek de website

Dit schoolproject biedt scholen een inspirerend online lesprogramma en gastlessen zoals onze workshop Beats & Bytes.

logo_everlearn-390x242

Bezoek de website

Snel wegwijs in software? Volg de professionele video training van Everlearn.nl. Voor Everlearn.nl hebben we de training Muziekproductie met Ableton Live ontwikkeld.

logo_robert_henke-390x242

Bezoek de website

Robert Henke bouwt en bedient machines om kunst te creëeren. He heeft intensief bijgedragen aan de ontwikkeling van Ableton Live. Hij heeft het instrument Granulator ontworpen. Deze gebruik ik in binnen mijn cursussen.

logo_popsport-390x242

Bezoek de website

PopSport is een landelijk coachingsprogramma waarin je als beginnende sing & songwriter / dj / band / muzikant / act / hiphop crew gaat werken aan je muzikale en zakelijke skills. Als PopSport coach verzorg ik Ableton workshops in productie- en opnametechnieken.

logo_korg-390x242

Bezoek de website

Korg ontwerpt en produceert electronische muziekinstrumenten, audio processoren, opnameapparatuur, etc. Ik gebruik Korg’s NanoKey 2 and NanoKontrol 2 controllers voor mijn installatie Sample Orchestra.

logo_loopmasters-390x242

Bezoek de website

Loopmasters produceert en distribueert sample packs voor de pro-audio markt. Ik gebruik Loopmaster’s sample packs binnen mijn cursussen en installaties.

logo_aas-390x242

Bezoek de website

Applied Acoustics Systems is gespecialiseerd in innovatieve audio producten. Ik gebruik het glasheldere instrument Chromaphone binnen mijn cursussen.

logo_u-he-390x242

Bezoek de website

U-He heeft een scala aan populaire synths ontwikkeld zoals de Zebra, Diva en ACE. Met trots gebruik ik de Diva binnen mijn cursussen.