Beats & Bytes

Tijdens de populaire Beats & Bytes workshop gaan leerlingen aan de slag met het muziekprogramma Ableton Live. Ze maken in tweetallen een hiphop, dance of dubstep nummer door losse geluiden te mixen en melodieën in te spelen. Aan het eind van de workshop nemen ze hun compositie mee op usb stick of telefoon.

In de player hiernaast kunt u de beste resultaten horen. De tracks zijn gemaakt door leerlingen die de Beats & Bytes workshop hebben gevolgd als onderdeel van de Buma Music Academy.

  • duur: 1 - 2 klokuur
  • aantal leerlingen: 20 - 30
  • benodigdheden: nemen we zelf mee (laptops, hoofdtelefoons, etc.)

Promotievideo

youtube-video-thumbnail

Reviews

Marcela Simons

Scheldemond College - Vlissingen

In korte tijd was het muzieklokaal omgetoverd in een ruimte vol laptops en keyboards. De leerlingen kwamen binnen en zijn vol overgave bezig geweest met experimenteren, luisteren naar elkaar en genieten van wat ze hadden gemaakt. Er waren korte instructie momenten en de tijd vloog voorbij. We gaan er zeker volgend jaar weer voor. Dankjewel Menno!

Sieme Ankoné

Montessori Hengelo - Hengelo

Op een toegankelijke, uitdagende en inspirerende wijze leren leerlingen de basisvaardigheden van het programma Ableton Live. Binnen een lesuur maken de leerlingen een track waarin ze verschillende beats en samples verwerken. De leerlingen krijgen volledige ruimte en op educatieve, humoristische wijze begeleidt de trainer ze naar het eindproduct. Een super workshop!

Titia Oosterloo

Wessel Gansfortcollege – Groningen

In alle afdelingen van onze school werden de workshops Beats & Bytes enthousiast ontvangen. Veel leerlingen noemen in hun eindconclusie van het kunstdossier deze workshop als één van de leukste CKV activiteiten. Volgend jaar gaan we deze workshop zeker weer aanbieden!

Hidde

Bataafs Lyceum - Hengelo

Ik heb er erg veel van geleerd, het programma was niet moeilijk te begrijpen waardoor je erg snel een nummer had gemaakt.

Frank Faber

Kindergemeenschap De Werkplaats - Bilthoven

Jullie deden het erg leuk en kregen het voor elkaar dat de leerlingen in een uurtje tijd hele toffe nummers konden maken!

Alie van Veldhuizen

CSG Comenius - Leeuwarden

De 2e en 3e klas leerlingen van het vwo en havo waren erg enthousiast over de workshop Beats & Bytes. Ondanks verschillen in interesses en niveau kan iedereen met het programma werken. Het werkt heel stimulerend en ze zijn trots met hun resultaat. Nu willen de andere klassen ook!

Loes Luijpen

RSG Wolfsbos – Hoogeveen

De workshops Beats & Bytes zijn zowel door de leerlingen als door de docenten heel positief ontvangen. Binnen de tijd van de workshop zijn de leerlingen in staat om een eindproduct te produceren dat op het einde van de workshop aan elkaar gepresenteerd wordt. Daarnaast is Menno in staat de workshop aan te passen aan de wensen van de docent. Waar ik ook zeer over te spreken ben is de professionaliteit: toegankelijk programma voor de leerlingen, duidelijke afspraken, alles op tijd in het klaslokaal geïnstalleerd en kwalitatief goede techniek. Als docent hoefde ik niets voor te bereiden, alles is van begin tot einde verzorgd!